Atsiliepimai
Aprašymas
Esu Ieva Šidlaitė – knygų „Natūralus rauginimas“, „Ką kanda šalna“, „Šikamiškio kronikos“ autorė, „Tikro maisto“ mokyklos mokytoja, kadaise baigusi VU Kultūros istorijos ir antropologijos magistro studijas. Bet tai ne taip svarbu. Svarbiau, kad jau beveik 20 metų kasdien esu 3 vaikų mama, namų šeimininkė ir ūkininkė, užauginanti mūsų šeimai labai daug maisto.
RAUGINIMAS, SŪDYMAS, DŽIOVINIMAS IR KITI MAISTO ATSARGŲ RUOŠIMO BŪDAI, TAUPANTYS ENERGIJĄ
Maisto atsargų ruošimą šiandien šiukštu vadinti vien tik juokingu bobučių užsiėmimu! Ne veltui patys madingiausi pasaulio restoranai ir mokslininkai įdėmiai tyrinėja tradicinius konservavimo būdus. Be to, šiame išprotėjusiame pasaulyje gera ir saugu gyventi žinant, kad, užklupus negandoms, sandėliuke turėsime braškių uogienės, raugintų kopūstų ir dar šio bei to.
Taigi keliaukime į knygos autorės kamarą ir prisiminkime, kokius įgūdžius esame praradę per pastaruosius dešimtmečius. Pripildykime atsargų lentynas sunaudodami viską iki paskutinio graužtuko ir žievelės.
Knygoje jūsų laukia:
– visi mūsų ir kitų tautų tradiciniai konservavimo būdai, tinkami šių dienų šeimininkėms ir šeimininkams;
– išsamūs aprašymai, kaip rauginti, sūdyti, džiovinti ar kitaip ilgam laikui paruošti beveik visas daržoves, uogas, vaisius, auginamus darže ar perkamus iš ūkininkų, taip pat miško grybus;
– atsargų ruošimo receptai, taupantys energiją, t. y. nereikalaujantys produktų kaitinti ar virti, ilgų valandų prie puodų, neeikvojantys elektros ir dujų;
– papildomi receptai, kaip gaminti iš sūdytų, raugintų, džiovintų atsargų. Svarbu ne tik žinoti, kaip išdžiovinti kaliaropę, bet ir nepamiršti, kad jos galima įdėti į triušienos troškinį.
„Visi knygos receptai, konservavimo būdai ir nufotografuoti stiklainiai atkeliavo iš mūsų atsargų kamaros. Jie yra mūsų kasdienybė jau daug metų. Labai tikiuosi, kad tai taps ir Jūsų kasdienybe.“
Ieva Šidlaitė
EXTRA 37 % nuolaida su kodu: EXTRA
Akcija baigiasi už 6d.09:12:47
Nuolaidos kodas galioja perkant nuo 10 €. Nuolaidos nesumuojamos.
Esu Ieva Šidlaitė – knygų „Natūralus rauginimas“, „Ką kanda šalna“, „Šikamiškio kronikos“ autorė, „Tikro maisto“ mokyklos mokytoja, kadaise baigusi VU Kultūros istorijos ir antropologijos magistro studijas. Bet tai ne taip svarbu. Svarbiau, kad jau beveik 20 metų kasdien esu 3 vaikų mama, namų šeimininkė ir ūkininkė, užauginanti mūsų šeimai labai daug maisto.
RAUGINIMAS, SŪDYMAS, DŽIOVINIMAS IR KITI MAISTO ATSARGŲ RUOŠIMO BŪDAI, TAUPANTYS ENERGIJĄ
Maisto atsargų ruošimą šiandien šiukštu vadinti vien tik juokingu bobučių užsiėmimu! Ne veltui patys madingiausi pasaulio restoranai ir mokslininkai įdėmiai tyrinėja tradicinius konservavimo būdus. Be to, šiame išprotėjusiame pasaulyje gera ir saugu gyventi žinant, kad, užklupus negandoms, sandėliuke turėsime braškių uogienės, raugintų kopūstų ir dar šio bei to.
Taigi keliaukime į knygos autorės kamarą ir prisiminkime, kokius įgūdžius esame praradę per pastaruosius dešimtmečius. Pripildykime atsargų lentynas sunaudodami viską iki paskutinio graužtuko ir žievelės.
Knygoje jūsų laukia:
– visi mūsų ir kitų tautų tradiciniai konservavimo būdai, tinkami šių dienų šeimininkėms ir šeimininkams;
– išsamūs aprašymai, kaip rauginti, sūdyti, džiovinti ar kitaip ilgam laikui paruošti beveik visas daržoves, uogas, vaisius, auginamus darže ar perkamus iš ūkininkų, taip pat miško grybus;
– atsargų ruošimo receptai, taupantys energiją, t. y. nereikalaujantys produktų kaitinti ar virti, ilgų valandų prie puodų, neeikvojantys elektros ir dujų;
– papildomi receptai, kaip gaminti iš sūdytų, raugintų, džiovintų atsargų. Svarbu ne tik žinoti, kaip išdžiovinti kaliaropę, bet ir nepamiršti, kad jos galima įdėti į triušienos troškinį.
„Visi knygos receptai, konservavimo būdai ir nufotografuoti stiklainiai atkeliavo iš mūsų atsargų kamaros. Jie yra mūsų kasdienybė jau daug metų. Labai tikiuosi, kad tai taps ir Jūsų kasdienybe.“
Ieva Šidlaitė
Atsiliepimai
-
-
Kika
-
2025-10-18
-
-
Edita Aišparienė
-
2025-09-18
-
-
Raimonda
-
2025-09-18
-
-
Rasa
-
2025-09-18
-
-
H. G.
-
2025-09-18
-
-
Laura G.
-
2025-09-18
Rodyti daugiauJeigu neturėčiau jos ankstesnės knygos, tai šita būtų gera knyga. Bet aš turiu jos 3 leidimo knygą Natūralus rauginimas, kuri yra labai gera, tad Atsargų kamara mane labai nuvylė - tai tiesiog vėl išnaujo perleista ankstenė knyga, tik be duonos ir pieno skyrių, ir su nediduku papildymu apie marinavimą. Džiovinimo neužskaitau, nes ten nėra ką mokint. Tikėjausi naujų, įdomesnių sūdymo, rauginimo receptų, juolab, kad kulinarė gilinasi į kitų kraštų virtuvių subtilybes. Žodžiu, nepervargta. Nelabai įsivaizduoju žymius kulinarus leidžiančius savo vis tas pačias knygas, tik kitu užvadinimu. Ilgai galvojau ar rašyti atsiliepimą ir apsisprendžiau, manau, kad verta išgirsti ir kitokią nuomonę.
Skaitau ir džiaugiuosi. Bandysiu visus receptus.
Tai daugiau negu receptų knyga! Ją atsiverčiu ne tik tada, kai reikia nurodymo, kaip pasigaminti gero maisto, bet ir kai noriu prisiminti vaikystę kaime, kai ilgiuosi nuoširdaus žodžio, skanaus vaizdo ar gilaus jausmo. Tikra maisto ir jausmų knyga!
Nuostabi knyga vedanti maisto atsargų ruošimo keliu, kurioje aiškiai ir išsamiai aprašyti gaminimo procesai, o taip pat pateikta ir receptų kaip ir kur galima panaudoti savo sūdytas, raugintas ir džiovintas gėrybes.
Labai verta dėmesio knyga! Informatyvi, gyvai parašyta, apetitą skatinančios nuotraukos :) Labai naudinga tiems, kas nori pradėti rauginti, marinuoti ir kt. paprastais ir skaniais būdais. O tiems, kas tai jau daro, naudinga papildyti žinias, skonių idėjas. Mane labai praturtino :) Rekomenduoju.
Nuostabi ir praktiška knyga su išsamiais ir gerąja prasme stebinančiais receptais!